Cara menyegarkan emosi

stressed-man

Pernahkan terjadi kepada korang bila ada seberapa perkara hilang dari kawalan? Sampai ke tahap tak tahu nak buat apa lagi. Dan korang jadi hilang keseimbangan emosi. Short satu badan. Serabut kepala. Marah tak tentu pasal.. Apa pun tak boleh. Ada beberapa cara untuk mengembalikan kesegaran emosi kita jika berhadapan dengan situasi macam ni. Berikut adalah sepuluh alat untuk membantu anda bermula. 1. Cuci tangan,muka dan berus gigi korang. Nak sempoi lagi mandi terus. Cara ni boleh menyejukkan dan membersihkan bahagian-bahagian badan yang paling kerap kita gunakan. Pasti wujud rasa yang … [Read more...]

Tips untuk pemakai cermin mata

baby

Orang yang memakai cermin mata selalunya menghadapi masalah yang tidak dihadapi mereka yang memiliki penglihatan sempurna. Contohnya masalah cermin berkabus, berminyak dan penglihatan yang kabur apabila sedang mandi. Walaupun cermin mata mempunyai manfaat tetapi ia juga boleh menjadi beban kepada kehidupan harian si pemakainya. Ya, memang leceh.. Dengan penjagaan yang baik, hayat cermin mata juga mampu bertahan lama. Jadi taklah asyik tukar cermin mata baru saja. Mujur, terdapat beberapa tips dan petua untuk meminimumkan masalah-masalah ini.. Jom kita baca tips sempoi yang boleh … [Read more...]

Berhenti sekarang.. Jangan bergerak!

hentikannya-sekarang

Tiada siapa yang mampu berpatah balik ke masa lampau. Laci mesin masa Doraemon hanya mitos. Tapi semua orang mampu memulakan sesuatu dan berhak memperolehi 'happy ending'. Namun jika korang ingin bertranformasi, berhenti lakukan beberapa perkara yang mampu memburukkan keadaan dan menggagalkan perancangan. Dan ingat, bukan kenderaan saja ada 'brake'.. Manusia pun boleh ooopppps... Gagal merancang ialah merancang kegagalan.. Di sini adalah beberapa idea tentang perkara yang patut korang hentikan mulai sekarang... 1. Behenti meluangkan masa dengan orang yang salah Orang yang salah … [Read more...]

Lelaki dan Pemakanan

diet-lelaki

Kebanyakan lelaki tidak mengambil kisah mengenai hal pemakanan. Tapi tahukah anda apakah diet yang baik untuk lelaki? Makanan yang baik akan memberi sumber kesihatan kepada kita. Lelaki juga perlu ketahui apa makanan kesihatan yang sesuai untuk di amalkan supaya seimbang dengan pemakanan seharian anda. Makanan merupakan faktor utama nilai tahap kesihatan kita, sama ada kita semakin sihat atau kesihatan kita makin terganggu dengan gaya pemakanan kita. Berikut merupakan makanan makanan yang baik untuk kesihatan si jejaka. Antara 5 makanan baik untuk kesihatan lelaki 1. Tomato @ Sos … [Read more...]

Tips Penjagaan Rambut Lelaki

vin_diesel

Bagi lelaki rambut merupakan sebahagian daripada penampilan. Rambut yang sihat, lebat dan berkilau dengan pemilihan gaya rambut yang tepat akan meningkatkan nilai ketampanan seseorang. Penjagaan rambut adalah perkara yang dianggap remeh namun perlu dititikberatkan oleh setiap lelaki. Tapi tujuan yang paling utama rambut lelaki perlu dijaga adalah mengelakkan kebotakan. Aku sendiri tak berapa peduli bab rambut hingga kan keluasan dahi ni aku aku perasan dah semakin bertambah hari demi hari. Walaupun ada banyak sebab berbeza mengenai keguguran rambut, tetapi ada juga faktor yang kita tidak … [Read more...]

Cara Mencukur Misai dan Janggut

bercukur

Kumis dan janggut yang tebal kadangkala membuat lelaki merasa kurang selesa dan rimas. Namun ada juga yang menganggap kumis dan jambang yang tebal sebagai simbol kejantanan mereka. Lain orang lain citarasanya. Akan tetapi perlu diketahui bahawa kebanyakan wanita tidak menyukai lelaki yang mempunyai banyak bulu di wajahnya. Mereka lebih gemarkan penampilan lelaki yang bersih dan segak. Rutin mudah tapi menyusahkan. SUKA atau TIDAK, lelaki perlu sentiasa bercukur misai dan janggut untuk tampak kemas. Biarpun kadang-kala 'letih' melakukan rutin ini, namun amalan bercukur misai dan janggut perlu … [Read more...]

34 Panduan Semasa Menghadiri Temuduga [INFOGRAFIK]

34-Crucial-Tips-menghadiri-temuduga

Menghadiri temu duga adalah sesuatu perkara yang selalu memberi tekanan kepada anda. Walaupun anda telah mengadiri banyak temuduga namun perasaan tertekan itu masih ada lagi dalam diri anda. Jadi langkah yang terbaik untuk mengelakan perkara ini adalah dengan melakukan persediaan agar dapat menghadapi sesi temuduga dengan jayanya. Kadang-kadang penemuduga hanya ingin melihat keyakinanan diri anda apabila bercakap di hadapan mereka walaupun jawapan yang anda berikan tidak begitu tepat. Infografik di bawah menerangkan panduan sebelum dan semasa menghadiri temuduga secara ringkas … [Read more...]