Berakhirnya Drama How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

Assalam Pernah dengar petikan ini? It's gonna be LEGEND.. wait for it.. ..DARY! Anda kenal siapa Barney Stinson? Neil Patrick Harris? Kalau tak kenal maka memang anda tak pernah layan siri drama How I Met Your Mother. Siri drama How I Met Your Mother (#HIMYM) ni dah ditayangkan di channel CBS (USA) dan Starworld Asia (Astro Malaysia) sejak 8 tahun lalu. Dan aku tak pernah miss walau satu pun episod dari nya. Nampak tak, memang dasar peminat tegar kan. Hehe. Dan malam tadi disiarkan Season Finale of HIMYM di kaca TV. Aku baru je tengok tadi. Selepas download kat EZTV. Shh.. Akhirnya … [Read more...]

Review filem Need for Speed

Need for Speed

Petang tadi selepas selesai solat Jumaat, aku terus ke MBO Ampang untuk menonton filem Need for Speed bersama seorang rakan baik aku. Takkan aku nak tonton sorang je kan. Jadi aku paksa kawan aku ni teman aku, walaupun dia tengah sibuk mengecat rumah. Haha kejamnya aku. REVIEW DAN JALAN CERITA Daripada tajuk 'Need for Speed' itu sendiri for sure kita tahu bahawa filem ini diadaptasikan daripada francais permainan video perlumbaan kereta paling legend tu kan. Mereka yang lahir selepas tahun 90-an pastinya pernah mencuba permainan video ini. Siapa tak pernah main Need for Speed angkat … [Read more...]

Pulangan Pelaburan Melebihi 2000% Setahun

Pulangan Pelaburan

Assalam. Aku memang suka sangat membaca. Alhamdulillah pada umur 4 tahun aku dah boleh membaca sepenuhnya. Dulu waktu kecil, kawan-kawan mama aku hairan bila tengok aku gelak sorang-sorang bila majalah Gila-gila dekat tangan aku. Diorang tanya mama aku betul-betul faham ke gelak sebab tengok gambar je. Mama senyum je. Kali ini aku nak tulis satu entri pasal giveaway yang mana hadiahnya aku sangat lah berminat iaitu buku bacaan. Sesuai dengan misi aku tahun ni, memenuhkan rak buku di rumah. Melalui membaca seseorang itu akan mendapat pelbagai faedah untuk diri sendiri.Antara kebaikan … [Read more...]

REVIEW Game terbaru FLAPPY BIRD

flappy-bird

Flappy Bird adalah permainan terbaru yang kini mengungguli carta permainan paling banyak dimuaturun minggu ini. Game yang dibangunkan oleh .GEARS Studios kini menjadi fenomena sejak ia mula masyhur di media sosial. Dah boleh lawan Candy Crush ni. Apa yang hebat sangat pasal game ni. Mari kita ushar. Bagaimana nak main Flappy Bird Cara permainan Flappy Bird mudah je. Anda mempunyai seekor burung di skrin dan perlu mengawal burung ni terbang ke atas dan ke bawah . Latar belakang akan scroll secara berterusan dan anda perlu kawal Flappy Bird melalui jurang yang dibuat oleh paip hijau besar. … [Read more...]

Review – Alamak siraplimau la..

sirap limau

Sedang merayau dalam dunia maya, tetiba ternampak sejenis menu air di browser. Alamak! sirap limau.com. Ada contest review la. Mangsa review pertama untuk azlanvai.com ini. Tapi sebelum review aku kena explore dulu, apa isinya air sirap limau ni. "Appppa citttaa?" bak kata Ropi Maharaja Lawak Mega 2014. Nah ini ceritanya : Blog Name : siraplimau.com - mudah diingati, senang dieja, zero typo possibility untuk orang yang tahu bahasa Melayu. Tagline : Segar lagi menyegarkan - kita lawat, kita baca, kita akan dapat perasaan ni. Memang segar. Blog niche : Perkongsian informasi buat semua … [Read more...]

Game KANGKUNG di Google Play Store

game-kangkung

Game pulakkk..! hahaha. Mula-mula lagu remix kangkung. Jangan ada OS Kangkung lepas ni sudah la. Hari ni aku terperasan entri pasal game ni kat carigold.com. Biar betul. Memang ada! Mentang-mentang isu kangkung tengah hot. Mungkin minggu depan ada game Malaysia salji pulak kan. Siapa tau. Hehe. Developer game ini adalah antara pelopor developer apps tempatan iaitu Qotak Company. Boleh tahan la game ni. Lagu dia kelakar. Even ada ads yang macam mengganggu waktu boot game tapi kira okay la. Sebab game ni free so please don't expect it perform like you bought it. Cewah.! Apa pun, nice jobs aku … [Read more...]